Uitleg over radiografisch boten
Deze uitleg of handleiding voor de aanschaf en het gebruik van radiografische modellen bevat de volgende hoofdstukken.
 
Accu’s
De accu's zijn misschien wel de gevoeligste onderdelen van uw RC auto, leest u dan ook vooral onderstaande stukje zeker aandachtig door. In de regel is het belangrijk om de juiste laadtijd aan te houden, niet langer of korter en de accu eerst een uurtje te laten rusten / afkoelen voordat deze opnieuw word opgeladen. De accu dient vol te worden weggelegd en eens in de drie maand opnieuw aan de lader gelegd te worden.
 
Er zijn verschillende soorten accu’s
-LIPO of LI-ION accu’s
Deze zijn klein en licht maar dienen zorgvuldig behandeld te worden omdat ze kwetsbaar zijn – lees meer,
-NI-CD NI-MH accu’s
Standaard accu’s gebruikt in veel verschillende radiografische modellen.
-Lood accu’s
Meestal 6 of 12 volt zeer groot en gemaakt voor elektrische kindervoertuigen of aanverwante producten.
 
Ampère en volt
De schijfwijze bij accu’s is meestal als volgt; het aantal volt (V) met daarachter het aantal Ampère (A).
U kunt het best niet afwijken van het voorgeschreven aantal volt, dit kan wel maar overlegd U dan eerst even moet ons. Het aantal ampère kan wel omhoog zodat dat dit nadelige gevolgen heef, in de regel is het zo dat hoe meer ampère hoe sterker de accu is.

 
Er zijn verschillende soorten laders
De laadtijd berekent u door de waarde die vermeld staat op de accu te delen door de waarde van de lader. Bijvoorbeeld een accu met een waarde van 1800 mAh met een lader van 450 mAh, moet dus 1800/450 = 4 uur worden opgeladen.
 
Netspanning laders
Standaard laders bij vele radiografische modellen waarbij men zelf de laadtijd in de gate moet houden.
Computer laders
Deze lader zijn instelbaar en geven aan hoeveel er geladen word en zullen ook vanzelf ophouden met laden indien de accu vol is.
Balance laders
Deze laders worden gebruik voor LIPO accu te laden omdat deze uit meerder lagen bestaan en elke laag van stroom moet worden voorzien.
 
Batterijen
Als een product niet goed reageert is het verstandig om de batterijen te vervangen voor een of meerdere van een ander merk. Dit los vaar verbindingsproblemen op.