rc drone | rc helicopter | rc vliegtuig | rc quadcopter
 
Regels omtrent het vliegen met radiografische producten.
Mag je zomaar gaan vliegen? Ja! met vliegtuigen, helikopter, drones tot een gewicht van 25 kilogram is geen vergunning nodig.
Ben je verzekerd als je radiografisch gaat vliegen?
Jazeker, dit valt gewoon onder je WA verzekering, natuurlijk is het verstandig om dit bij je eigen verzekering te verifiëren voordat je gaat vliegen.
 
Is radiografisch vliegen moeilijk?
Ja en nee, vliegen is goed te doen voor jong en oud. De jongere piloten hebben beter hand-oog coördinatie en de ouder piloten winnen het op inzicht en vooruit denken, kortom voor iedereen is radiografisch vliegen leuk.
Natuurlijk is het verstandig om van te voren wat te lezen over het vliegen zodat je niet voor verassingen komt te staan. Een vliegsimulator kan ook helpen in het begin.
 
 
Brandstof of elektrisch bestuurbaar vliegen
Brandstof vliegtuigen en radiografische helicopters zijn leuk maar duur en je moet bij een vliegclub om deze te leveren besturen. Ook is het niet toegestaan overal zomaar te gaan vliegen, dit is zelfs op sommige plaatsen verboden! Elektrisch vliegen is net zo leuk en kan gewoon in de achtertuin of op een grasveldje in de buurt.
 
 
De verschillende frequenties gebruikt bij radiografisch bestuurbaar speelgoed.
Er zijn verschillende officiële frequenties, gangbaar is 27, 35 en 40 mHz en 2.4Ghz. De mHz zenders en ontvangers werken met twee kristallen met een nummer die bij elkaar horen in de zender en in de ontvanger. Bijvoorbeeld nummer 2 welke eigenlijk 27.995mHz is. 2.4GHz is computer gestuurd en kan hierdoor niet storen en andere kunnen niet de zelfde frequentie hebben, dit zijn de nieuwe zenders en ontvangers.
Besturing van radiografische helicopters en bestuurbare vliegtuigen gaat in kanalen, hoe meer kanalen hoe beter bestuurbaar.
radiografisch speelgoed met 1 kanaal is er eigenlijk niet. Twee kanaals betekent dat er twee zaken te besturen is, bijvoorbeeld twee propellers of een propeller en een richtingsroer. Drie kanaals betekent meestal gas, en twee stuurvlakken, bijvoorbeeld hoogte en richtingsroer.
Vier kanaals is meestal gas, hoogte roer, richtingsroer en rolroeren op de vleugels. Bij vier kanaals is het vliegen wat moeilijke maar het is wel leuker en vliegt zoals een echt vliegtuig vliegt.