Drone vangt adem van walvissen op

Amerikaanse wetenschappers hebben een test uitgevoerd met een drone die de adem van walvissen kan opvangen. 

De drone vloog eind juli voor de kust van New England boven verschillende walvissen terwijl de dieren ademhaalden.

In totaal verzamelde het apparaat ademmonsters van zestien verschillende individuen op ongeveer drie meter hoogte.

Dat meldt de nieuwssite van het wetenschappelijk tijdschrift Science.   

Gezondheid

Wetenschappers van het Woods Hole Oceanographic Institution willen met behulp van de drones de gezondheid van walvissen op afstand onderzoeken. De ademmonsters kunnen informatie opleveren over het DNA van de dieren, maar ook over de verschillende bacteriën en hormonen in hun lichaam.

Met deze gegevens kan bijvoorbeeld worden bepaald hoe gestresst de dieren zijn en of ze leiden aan specifieke ziektes.

Propellors

De drone die de ademmonsters neemt, is ongeveer een meter breed en heeft zes propellors. De zogenoemde hexacopter is verder uitgerust met een fotocamera, zodat ook de huid van walvissen kan worden onderzocht.

De wetenschappers willen met de drone de gezondheid vergelijken van walvispopulaties in rustige gebieden en hun soortengenoten die in druk bevaren delen van de oceaan leven.

"Zo kunnen we zien in hoeverre de lichaamsconditie van walvissen afhangt van de kwaliteit van hun leefgebied", aldus hoofdonderzoeker Michael Moore op nieuwssite CNN.

http://news.sciencemag.org/plants-animals/2015/08/drones-give-whales-breathalyzer-test

Drone redt bambi van maaimachine

Een drone die dieren redt. Dat is wat de broers Borre van Dronexpert uit Bentelo hebben bedacht. Ze laten de drone met warmtebeeldcamera 50 meter hoog boven het grasland hangen, draaien een rondje, en zien moeiteloos waar de dieren zich verscholen houden.

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=218347&_ga=1.88688347.1963973705.1432120255

 

Jetskiën achter een rc boot!

Niet echt nieuw en nog al duur maar het kan wel! Jetskiën achter een radiografische boot. Dit “bootje” kost slechts 17 Duizend dollar, koopje toch..

Bedienen

Met een bedieningspaneel op het handvat bestuurt de waterskiër de boot. Je kunt de boot starten, versnellen, vertragen, draaien en stoppen met een simpele beweging met je duim. Voor de veiligheid stopt de boot direct wanneer het handvat losgelaten wordt.

Krachtige motor

De 2,4 meter lange rc speedboot heeft een driecilinder tweetaktmotor van 70 pk met een jetpomp. Een beetje hetzelfde principe als een jetski. Met deze krachtige motor behaalt het bootje 65 km/per uur. Genoeg om te waterskiën, wakeboarden en trucjes uit te halen op het water.

De tri-hull boot is gemaakt van duurzame glasvezel en kunstof en heeft een lenspomp die automatisch water verwijderd uit de boot. Het bestuurbare bootje heeft een gastank met een inhoud van zes liter.

{youtube} v=irWFkeDs_Ng|400|300|0{/youtube}

Vliegen met een rc drone.. Hoe het niet moet!

https://www.youtube.com/watch?v=QUcUwRQrAws